Spinazieschotel uit de oven



Ingrediënten:
- 350 a 400 gram gehakt
- Kruiden zoals je dat zelf lekker vindt, ik doe altijd knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper, hot currypoeder, snuf gerookt paprikapoeder en gewone paprikapoeder, peper en zout
- Een bosuitje en evt een pepertje
- 2 blikjes kippen of kalfsragout of natuurlijk zelfgemaakte ragout ( dat is het allerlekkerste, deze ragout kun je terugvinden elders op de website)
- 500 gram uitgelekte bladspinazie, ik heb altijd iglo, of de gesneden, niet die hele fijne of uiteraard verse spinazie
- Aardappelpuree
- Geraspte kaas
Hoe maak je het:
Gehakt rullen met de kruiden die je lekker vindt en de bosui en een pepertje lekker meebakken. Dit in een ovenschaal leggen. Ragout erop scheppen en al het gehakt bedekken hiermee, mag wel een goede laag zijn. Nu de spinazie verwarmen en goed uitknijpen en op de ragout verdelen. Hier de aardappelpuree op leggen en bestrooien met geraspte kaas. Zeker een half uur tot 3 kwartier in de oven op 200 graden. Evt nog onder de grill voor een lekker krokant korstje
Eet smakelijk!