GEROOSTERDE AARDAPPELTJES UIT DE OVEN

Heel vaak krijg ik de vraag, hoe maak jij je aardappeltjes in de oven en hoe krijg je ze knapperig? Ik maak deze zo vaak, simpel omdat het gewoon erg lekker is, het ook een stuk gezonder is dan aardappeltjes uit de frituur of gebakken in de roomboter, wat overigens ook erg lekker is.  Ik zal het  hieronder uitleggen hoe ik het doe.

Wat heb je nodig:

- 1 kilo iets kruimige aardappelen

- olijfolie

- grof zeezout

- gemalen peper

- paprikapoeder

- gerookt paprikapoeder

-  gemalen chiliflakes

-  rozemarijn

-  evt knoflookpoeder of vers geperste knoflook

 

 Ik gebruik een iets kruimige aardappel, die schil ik en snijd ze in de vorm die ik wil, blokjes of partjes of gewoon lukraak zorg wel dat ze ongeveer gelijke grootte zijn. Die kook ik een minuut of 8 voor en laat ze afkoelen. Dit doe ik dus al eerder op de dag. De oven verwarm ik voor op 200 graden. De aardappeltjes doe ik in een ovenschaal waar ik eerst wat olijfolie in heb gedaan. Schep dit even om, zodat alles bedekt is met olie. Dan kruiden erop die je lekker vindt. Ik gebruik meestal grof zeezout, peper, paprikapoeder , flinke snuf, wat gemalen chiliflakes en wat rozemarijn , ter afwisseling gebruik ik ook graag gerookt paprikapoeder. Je hebt pittig en mild, maar wees gewaarschuwd, de pittige is écht pittig! Je kunt er ook natuurlijk een teen knoflook geperst bij doen.
Nu gaan ze de oven in, zeker een minuut of 20/25 op 200 graden. Dan zet ik de grill aan en laat ze dan nog een klein kwartiertje staan. Nu wel wat vaker checken ivm verbranden of te donker worden. Proef er 1 om te kijken of ze naar je zin zijn, denk je nog niet knapperig genoeg, laat ze dan nog even staan.
Oja tussendoor 1 á 2 keer omscheppen om ze egaal bruin te krijgen succes!