BANANENPANNENKOEKJES



Wat doe je met bananen die eigenlijk zo rijp zijn, dt ze niet lekker meer zijn om te eten? Ik maak er van alles mee, onder andere deze heerlijke bananenpannenkoekjes. Heel stiekem haal ik vaak teveel bananen, zodat er altijd een paar over blijven om er iets mee te bakken. Meestal dus deze pannenkoeken, omdat het lekker snel is, maar soms ook wafels of een bananenbrood, ook heel lekker!
Ze zijn heerlijk als ontbijt, maar kan mij zo voorstellen, dat dit voor door de week best ingewikkeld is, maar in het weekend kun je er misschien iets meer tijd voor uittrekken, want deze pannenkoekjes zijn zo uit de pan het lekkerste. Als lunch zou dit natuurlijk ook heel goed kunnen. Als ik weet, dat mijn kids beide thuis zijn voor de lunch, dan verras ik ze nog wel eens. Buiten het feit dat ze lekker zijn, zijn ze eigenlijk ook nog super gezond en zeer voedzaam, dus je hoeft je niet schuldig te voelen, mooi meegenomen toch? Ik zou zeggen bakken maar en laat mij vooral weten, wat jullie ervan vinden.
voor 3 personen
30 minuten
makkelijk
Wat heb je nodig:
- 2 bananen
- 80 gram havermout
- 2 eieren maat m
- 2 theelepels bakpoeder
- snuf kaneel
- wat vanille pasta of extract, zou ook een zakje vanillesuiker mogen zijn (optioneel)
variatietip: een koffielepel cacao
- griekse yoghurt of (magere) kwark, o% vet 2% vet of 10% vet mag en kan allemaal natuurlijk
- wat blauwe bessen of ander fruit
- wat zoetstof poeder of poedersuiker
GRANOLA



Granola vind ik erg lekker als ontbijt in mijn yoghurt. Ik haalde dat vaak in de supermarkt, maar dacht dat kan ik ook zelf maken. Dan kun je erin stoppen wat je zelf lekker vindt én dan is het ook gezonder, geen rare toevoegingen en lekker vers! Ik zal hieronder beschrijven hoe ik dit maak. Uiteraard kun je alles erin doen wat je lekker vindt, maar dit vinden wij het lekkerst.
Wat heb je nodig:
- 150 gram volkoren havervlokken
- 80 gram gepofte rijst (ongezoet)
- 150 gram gemengde ongebrande noten (wat je dus lekker vindt) ik had cashewnoten walnoten en hazelnoten
- Zakje zonnepitten/pompoenpitten/pijnboompitten
- 2 koffielepels kaneel
- Wat vanille extract of zakje vanillesuiker
- Honing naar smaak (ongeveer 4 eetlepels heb ik gebruikt)
- Optioneel 2 handjes kokos en wat geraspte pure chocola (nu niet gedaan)
Hoe maak je het:
Alles mengen, gewoon met je handen, is plakkerig, maar alles moet bedekt zijn. De oven op 180 graden voorverwarmen en je granola op bakpapier op een bakplaat leggen. Dit gaat 15 minuten de oven in. Dan even omscheppen en evt nog 2 handjes kokos erbij voegen. Dan nog eens 10 minuten de oven in. Volledig af laten koelen (nu evt de geraspte chocola erbij doen) en dan luchtdicht bewaren. Je houdt het ongeveer dan 3 weken goed. Hier redt het geen 3 weken.
Eet smakelijk