BROODJE HETE KIP

Dit broodje is echt erg lekker. We gaan wel eens lunchen bij ons in de stad en daar hebben ze ook broodjes hete kip. Lekker hoor, echt waar, maar ons nooit pittig genoeg. Dus zelf maar aan de slag gegaan en is het dit geworden. Je bepaalt zelf natuurlijk hoe pittig je dit wilt, houdt je er echt niet van, dan laat je het lekker weg.  Wij vinden het lekker als lunch, maar op de zaterdagavond met een kom soep is dit natuurlijk ook erg lekker en absoluut makkelijk om te maken!

 

* makkelijk

* 4 tot 6 broodjes 

* 20 tot 30 minuten

 

Wat heb je nodig:

 

- 1 ui gesnipperd

- 3 teentjes knoflook fijngehakt of geperst

- 1 zoete puntpaprika in kleine blokjes

- 5 grote champignons in blokjes1

- 1 of 2 rode pepers fijngesneden met zaadjes (mits je van echt pittig houdt )

- 1 koffielepel sesamolie

3 eetlepels zonnebloemolie

- 500 gram kipfilet of kippendijen in blokjes

- 4 eetlepels zoete chilisaus

- 4 eetlepels zoete ketjap

- 1 eetlepel sojasaus

- 2 eetlepels honing

- 1 flinke koffielepel sambal, optioneel en mag elke sambal zijn (brandal, oelek, badjak, manis) en wil je het pittiger, doe je er meer bij

- Maïzena naar gevoel

- Pistoletjes of zachte broodjes, wat je lekker vindt

 

Ter garnering had ik rucola en taugé

 

Hoe maak je het:

Je verhit de olie, ook de sesamolie en bakt hier de kip in gaar, mag een lekker kleurtje krijgen. Je schept de kip uit de pan en zet even apart. Nu bak je in dezelfde pan, ik gebruik een wok, alle groente en bak je bijna gaar. Nu doe je de ketjap, zoete chilisaus, sojasaus en honing en de sambal erbij en breng je aan de kook, mag lekker pruttelen, evt een scheutje water erbij doen, zodat je een mooi sausje krijgt. Nu mag de kip er ook weer bij. Ondertussen maak je een maïzenapapje, maïzena met een scheutje koud water aanroeren. Dit voeg je bij de kip en het dikt meteen in, dit doe je net zolang het bijna niet meer vloeibaar is, het moet immers op een broodje ik heb er 3x opnieuw wat maïzenapap bij moeten doen. Nu is je kip klaar en kun je het op een broodje scheppen, eerst wat rucola, dan de kip en aftoppen met wat taugé.

 

Eet smakelijk