


Ingrediënten:
- Stuk flespompoen in blokjes, schillen mag, hoeft niet
- 1 kilo Romatomaten in blokjes
- 2 puntpaprika’s in reepjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 prei in halve ringen
- 1 winterwortel in blokjes
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 theelepel kerriepoeder, ik had masala
- 2 theelepels zoete paprikapoeder
- 1 flinke theelepel korianderpoeder
- 1 eetlepel gembersiroop
- Iets pittigs naar smaak, bijvoorbeeld sambal, sriracha, chilivlokken of pul biber
- 3 groentebouillonblokjes
- 1,5 liter water
- Wat olie
- Peterselie ter garnering
Hoe maak je het:
Allereerst fruit je de ui en knoflook even aan, zodra het begint te kleuren, doe je de droge kruiden erbij en bak je even mee. Nu mogen alle groenten erbij en schep je goed om. De bouillonblokjes verkruimel je erbij in de pan en het water, gembersiroop en de pittigheid mag erbij. Nu goed omroeren en aan de kook brengen. Zodra dit gebeurt, mag de deksel erop en laat je het op een lager vuur in een half uurtje gaar pruttelen. Even de staafmixer er doorheen om een mooie gladde soep te krijgen. Evt nog zout of peper naar smaak toevoegen. Nu is de soep klaar, je kunt er evt wat crème fraise of een blubje kookroom aan toevoegen in de kom en garneer het met wat peterselie
Eet smakelijk