Chinese tomatensoep

Ingrediënten:
- 1 groot blikje tomatenpuree
- 2 blikken gezeefde tomaten (passata)
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geperst
- Stukje gember geraspt
- Halve liter groente-of kippenbouillon
- 1 flinke theelepel sambal badjak
- 3 eetlepels ketjap manis (of meer naar smaak)
- 2 eetlepels gembersiroop
- 4 tot 6 eetlepels appelmoes
- 2 bosuitjes gesneden
- 2 handjes taugé
- Omelet van 1 ei
- Zonnebloemolie
Hoe maak je het:
Je fruit de ui, knoflook en gember aan in wat olie. Tot de ui glazig wordt, dan doe je de tomatenpuree erbij en dit bak je een minuut mee. Zo ontzuur je de tomatenpuree en wordt het zoeter. Nu mag de passata erbij en de bouillon, appelmoes, ketjap en de gembersiroop en sambal ook. Breng dit al roerend aan de kook en leg de hele kippendij erin. Laat dit ongeveer 20 minuutjes koken, dan is de kip gaar en haal je ze eruit. Zet het vuur lager. Ik heb de soep gepureerd, zodat het echt een gladde soep wordt. Je kunt de kip met 2 vorken uit elkaar trekken en mag je weer bij de soep doen. De soep nog even proeven, misschien wil je nog wat appelmoes of gembersiroop erbij of juist nog een eetlepel ketjap. Schep de soep in een kom en leg er taugé, bosui en omelet op.
Eet smakelijk!