
Wat heb je nodig:
- 1 doosje champignons in plakjes ( mogen ook kastanje champignons zijn)
- 1 teentje knoflook
- 3 bospaddenstoelen bouillonblokjes van Albert Heijn ( kun je die niet vinden, gebruik dan kippenbouillon)
- 50 gram roomboter
- 50 gram bloem
- Vers gemalen peper
- Verse peterselie fijngesneden
- Anderhalve liter water
- Scheut kookroom
- Soeppan
Hoe maak je het :
Je zet de champignons en het geperste teentje knoflook op in anderhalve liter water met de bouillonblokjes. Je brengt t aan de kook en laat het 20 minuutjes zachtjes koken. Dan zeef je de champignons eruit en zet apart. Nu ga je de roux maken. Je smelt de roomboter en wanneer dat gebeurd is, doe je de bloem erbij, goed roeren tot er een soort deegbal ontstaat. Nu doe je soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij, dan ontstaat er een soort saus. Nu kun je de rest van de bouillon er in 1x bij doen. Je brengt t aan de kook en laat het 10 minuutjes onder voortdurend roeren garen. Dan de champignons en de peterselie erbij doen en even mee warmen. Nu de kookroom en de verse peper naar smaak toevoegen en goed doorroeren en klaar is de soep.
Je kunt er natuurlijk nog gehaktballetjes aan toevoegen en wat ik graag doe, is met de champignons ook kippendijen meekoken, dan wel iets langer laten garen. De kip er ook uit halen en fijn snijden. Je zou er ook nog bieslook of een bosuitje aan toe kunnen voegen.
Eet smakelijk!